LA ROUX: Trouble In Paradise

LA ROUX
Trouble In Paradise
Sony

Muistatko vielä brittiläisen elektropumppu La Rouxin? Vuonna 2009 yhtyeen tarttuvat syntikkapoppirenkutukset olivat Suomessakin pienoisia radiohittejä. Musiikkivideoillaan avaruusajan pukuihin sonnustautunut laulaja Elly Jackson tuijotteli tuimasti kameraan, ja hiukset olivat yhtä futuristista geeliä. Viime aikoina La Roux on päässyt otsikoihin lähinnä Jacksonin, tuottaja-säveltäjä Ben Langmaidin ja uuden taustapiru Ian Sherwinin erimielisyyksien takia, mutta siinä sivussa yhtyeeltä on ilmestynyt myös mainio kakkosalbumi.

Jo heti ensitahdeista alkaen Trouble In Paradise groovaa täysillä. Meininki on kuin 1980-luvun diskopoppilevyltä: kertosäkeiden suhteen ei kursailla turhia, sillä pääasia on, että melodiat jäävät mieleen ja tahti on kova. Paikoin vetovoimaisissa kappaleissa onkin jopa abbamaista potkua ja hulvattomuutta.

Renkutuskeitos äityy loppupuolella hieman monotoniseksi, sillä retro rumpukone papattaa turhankin tasaisella tahdilla. Suurimman osan ajasta kuulija kuitenkin jaksaa rummutella seiniä hurmioituneena. Myös riemastuttavan kollaasinomainen kansivihko ansaitsee kiitosta.