LASSI VALTONEN: Kasvottomat päivät

Arvio julkaistu Soundissa 7/2016.
Kirjoittanut: Hemmo Päivärinne.

Arvio

LASSI VALTONEN
Kasvottomat päivät
Sony


Lassi Valtonen on se vuoden 2011 Idols-kisasta tuttu nukkavieru laulajajässikkä, jonka ensilevy Kukin tyylillään oli kelpo esitys. Sitten Lassista ei kuulunutkaan enää mitään. Luulin hänen jo vaihtaneen alaa, mutta onneksi näin ei olekaan.

Tällä kertaa Lassi on säveltänyt ja sanoittanut kaikki kappaleet itse. Saatemateriaalin puutteista johtuen en osaa sanoa muita faktoja. Siis sen lisäksi, että Lassi osaa laulaa hienosti, niin hän on hitto vie vielä mainio biisintekijäkin! Perhana!

Musiikki on folk- ja grungesävytteistä rockia. Kaikki esitykset ovat tarttuvia ja ne on myös sovitettu sekä taltioitu erinomaisesti. Lyriikoissa ei ole mitään moittimista, päinvastoin. Lassi laulaa sujuvasti arkisista ihmissuhdekoukeroista, röökaamisesta ja renttuilusta. Mulla on joku fiksaatio hänen söpöön r-kirjaimen sorautukseensa, jota jää ihan odottamaan.

Pystyin eläytymään Lassin suvereenisiin tulkintoihin vaivatta ja unohduin toistamaan levyä pitkiksi toveiksi. Kappaleet muodostavat tyylikkään yhtenäisen kokonaisuuden. Yhtään kertakäyttöspotifyhittiä et joukosta löydä.

Lassin uusi levy on hemmetin hyvää laadukasta ja ajatonta käyttömusiikkia, jonka kuuntelemista on vaikea lopettaa.

Lisää luettavaa