LAURI YLÖNEN: New World

LAURI YLÖNEN
New World
Dynasty

Kaikesta päätellen Lauri Ylönen tavoittelee kunniakansalaisen asemaa Saksassa. New World -sooloalbumilla The Rasmuksen vauvakasvoinen laulaja kartoittaa germaanisen jynkkydiskon salat ja flirttailee laajemminkin eurodiskon (ja Euroviisujen) kanssa.

Soololevyllä Lauri Ylönen on saanut sekoilla vapaasti. Tällaiseksi voi kai tulkita soundilliset flirttailut Kraftwerkin ja ranskalaisen glitteri-elektron kanssa. Hello-kappaleella Ylönen soveltaa jopa kreisejä glitch-rytmejä. Samalla hän on saanut purkaa turhautumisensa siitä, kuinka vaikea on olla kaikkien palvoma rocktähti.

Ärsyttävästä lähtöajatuksesta huolimatta on pakko tunnustaa, että Heavy-singlen läpi suvantojen kehittyvä melodia on hieno. Ylisummaan New World on ehein Modern Talking -pastissi, mitä Suomessa on koskaan tehty.

Mutta mihinpä menestykseen tottunut hitintekijä miellyttämishalustaan pääsisi? Moni biisi on nimeä (You Don’t Remember My Name, What Are You Waiting For?) ja kertosäkeen melodramaattista hokemaa myöten täsmä­isku sellaisten seduloiden tanssilattioille, joissa ihmiset pariutuvat mieluummin englanninkielisiä fraaseja kuin äidinkieltään käyttäen.