THE LAWRENCE ARMS: Metropole

THE LAWRENCE ARMS
Metropole
Epitaph

Chicagon punkrock-mainetta pystyssä pitävä The Lawrence Arms oli varsin hyvässä nosteessa 2000-luvun alkuvuosina. Viimeistään vuoden 2006 Oh, Calcutta! -levyn piti nostaa bändi modernin jenkkipunkin ykkössarjaan, mutta toisin kävi. Pariksi vuodeksi suunniteltu levytyssapatti venyi peräti kahdeksan mittaiseksi ja The Lawrence Armsin tulevaisuus näytti vähintäänkin epävarmalta.

Metropole on kaikin puolin uusi alku. Fat Wreck on vaihtunut vähintään yhtä meritoituneeseen Epitaphiin ja vuodet ovat jättäneet jälkensä myös yhtyeen musiikkiin – nuoruuden vimma on hieman laantunut, mutta toisaalta tilalle on tullut entistä terävänäköisempiä huomioita maailman tilasta. Ja vaikka yleinen tempo on laskenut, niin kyllä The Lawrence Armsin juuret puskevat yhä silloin tällöin pintaan. Tekstiensä puolesta ainakin Drunk Tweets ja Paradise Shitty menevät tähän ”vanhaan” lokeroon heittämällä.

Vaikka Metropole ei ole edes omassa genressään erityisen omaperäinen teos, löytyy siitä pureksittavaa pitkäksikin ajaksi. Pääosin vahvat kappaleet ja kauttaaltaan timanttinen tuotanto takaavat sen, että levy tulee varmasti kaivettua esiin vielä monta kertaa uudestaan.