Levyarvio: Äänialkemistien hypnoosi syvenee – Nimeään lyhentänyt Mr. Peter Hayden kuuluu yhä avaruusdoomin kärkinimiin

PH
Osiris Hayden
Svart

Musiikki voi olla psykedeelistä ja raskasta monella tapaa. Uudemman ajan trippailurokin ja avaruusdoomin kärkinimiin kuuluva Mr. Peter Hayden on oivaltanut asian ja uudistanut sekä nimensä että musiikkinsa klangin. Pohjanmaan äänialkemistit ovat laskeneet kitarapohjaisen riffimöyrinnän osuutta ilmaisussaan, mutta musiikki ei ole siitä mihinkään keventynyt.

Päinvastoin: Osiris Hayden on ihanan synkkä ja painava levy. Syntetisaattorimassat vellovat hypnoottisesti sekoittuen sähköiseen surinaan. Kaikuisat kitarat liplattelevat öisellä taivaalla samalla kun keskittynyt ja harkittu rummutus ankkuroi äänikuvan maan uumeniin. Yhtyeen tausta raskaan kokeellisen rockin puolella tulee hienovaraisesti esiin yöllisen vaelluksen rytmiikassa ja orgaanisessa perustassa.

Vaikka PH:n sointi vaikuttaa paikoin hyvinkin syntikkavetoiselta, ei yhtyeen loihtima tunnelma viittaa kone estetiikan tai edes industrialmeiningin suuntaan. Pikemminkin tämä kuulokuvan muotoon puettu okkultistinen kauhuelokuva esittelee yhtyeen, joka on keksinyt tuoreen tavan tehdä synkkää psykedeelistä heavy rockia ilman synkän heavy rockin tylsyyksiä.