Levyarvio: Aggressiota ja groovea sydänverellä – Richie Cavaleran Inciten murjova energia on pitelemätöntä

Incite
Wake Up Dead
Atomic Fire

Max Cavaleran vaimona ja managerina tunnetun Gloria Cavaleran (ja Maxin adoptoima) poika Richie julkaisee viiden kokopitkän ja parin ep:n jälkeen major label -debyyttilevynsä, joka itse asiassa sisältää viisi uutta kappaletta sekä viisi remasteroitua vanhempaa raitaa, jokainen napattu yhdeltä bändin edellisistä pitkäsoitoista.

Uudet kappaleet ovat hyvinkin miellyttäväksi tuotettua ja perinnetietoista, hardcore-vaikutteista metallia. Promokirje kertoo Inciten olevan puuttuva linkki Lamb Of Godin ja Machine Headin välillä, mutta ainakin yhtä paljon mukana on Hatebreedin aggressiota sekä Darrellin veljesten groovea. Wake Up Deadin uudet kappaleet seisovat silti myös omilla jaloillaan: Inciten energia ja innostuneisuus on pitelemätöntä, ja soitossa on mukana myös luomua. Tämä ei ole viimeiseen asti korjattua, kliinistä metallia, vaan sydänveri vuotaa hyvin selvästi kappaleiden läpi.

Inciten tempot ovat kauttaaltaan melko kipakoita, ja erityisesti Deadbeat murjoo jopa deathcoren tyylikeinoilla. Hilpeästi nimetty War Soup päästää mikrofonin ääreen myös Maxin, mutta kappale jää hieman tavanomaiseksi. Uusista kappaleista kiemuraisin Mental Destruction kurkistelee myös hieman Sepulturan suuntaan.