Levyarvio: Baariin! Kaljaa! Naisia! Renttu & Jämät temmeltää riehakkaasti rock’n’rollin perusaiheiden parissa

Renttu & Jämät
Nopeet, hitaat & rumat
Kalansilmä

Tässäpä varsin kiinnostava teos. Kouvolalaisyhtyeen ensimmäinen albumi on sen omien sanojen mukaan ”postmodernin yhteiskunnan hätähuuto”. No jaa. Omaan korvaan se kuulostaa elämänmakuiselta, riehakkaalta punk rock -levyltä. Mitä muuta sitä kaipaisikaan? Levyn on julkaissut toisen, varsin tunnetun kouvolalaispunkbändin Kivesveto Go Gon oma levy-yhtiö.

Nopeet, hitaat & rumat on sekoitus klassista rockia ja autotallipunkkia sopivassa suhteessa. Kuka tietää, ehkä bändillä itsellä oli syvällisempi meininki mielessä levyä tehdessä, mutta biisien teemat pysyvät turvallisella baariin-kaljaa-naisia -linjalla. Levyn perinteistä, tasajakoista rumpukomppia ja tiukkaa bassolinjaa ei väsy kuuntelemaan, ja näiden lisäksi erityismaininta täytyy myöntää soolokitaralle. Ihan helvetin upeaa soittoa.

Vaikka kyseessä onkin bändin ensimmäinen pitkäsoitto, musiikin tekeminen ei selvästi ole uutta Rentulle ja… hmm, Jämille. Kappaleet ovat hyvin viimeisteltyjä, ehkä jopa liiankin. Ensimmäisen kappaleen alkaessa odottaa jotain särmäisempää kuin mitä lopulta kuulee.