Levyarvio: Cause A Riot tyhjentää adrenaliinivarastonsa – Melodisen hardcorebändin uutuus on raivokasta ja rönsyilevää

Cause A Riot
Final Broadcast
Stupido/Shield

Melodinen hardcore on näiden järvenpääläisherrasmiesten syy mellakkaan, ja innoittavasti viisikko toisella kokopitkällään tuuttaakin. Cause A Riot luottaa kompakteihin, vain harvoin yli neliminuuttisiksi yltäviin energiaryöpsäyksiin (albumin kenties raivokkain ralli New Control kellottaa alle minuutin). Säkeistöt keuhkotaan ja kertosäkeissä taustamullit yhtyvät nuotteja tavoittaviin kuoroihin. Perinteet ovat vahvasti kunniassa, mutta Final Broadcastissa on muutakin kuin tuttuja muotoja.

Cause A Riotin kitaratyöskentely on keskimääräistä taitavampaa ja sävyjä tavoittavaa, mikä tuo musiikkiinsa keskiarvoa enemmän tarttumapintaa. Our Resignation esittelee usean tyylikkään lickin verran kitaroiden melodiatajua sekä tiukkaa soitantaa, ja Bombs Away kirvoittaa adrenaliinia tarkalla ja aggressiivisella riffittelyllään. Nimikappale kurkistelee hieman skeittipunkin suuntaan. Kappalemateriaali on tasaisen vahvaa ja sinänsä tiukkaraamisen genrensä sisällä mukavasti rönsyilevää.

Kaikesta yhtyeen tekemisestä paistaa rakkaus lajiin, mutta myös into luoda uutta. Kotimainen punk-skene saa Final Broadcastista erinomaisen alun uudelle vuosikymmenelle.