Levyarvio: Crashdïet osaa viihdyttämisen, mutta uusi levy on epätasainen – Uusi laulaja tekee albumidebyyttinsä

Crashdïet
Rust
Diet

Uuden albuminsa Rust syyskuussa julkaissut Crashdïet on tätä lukiessa ehtinyt heittää pari keikkaa myös Suomessa. Yhtyeen viimeisimmästä albumista The Savage Playgroundista (2013) olikin ehtinyt vierähtää jo tovi, mutta vaikka uusi albumi on nimetty ruosteeksi, ei ajankulu ole menoa hidastanut.

Kuuden vuoden kuluessa on yhtyeessä ehtinyt vaihtua myös laulaja. Gabriel Keyes on yhtyeen kaikkiaan neljäs solisti. Ensimmäinen kappale, jolla hänen ääntään kuultiin, oli alkuvuodesta singlenä julkaistu, albumillekin päätynyt Reptile.

Laulajanvaihdoksista huolimatta musiikin perusenergia on säilynyt samana. Se on yhä tarttuvaa, vimmaista ja pilke silmäkulmassa tehtyä. Siitä huolimatta se säilyttää uskottavuutensa lipsahtamatta korniuden puolelle.

Albumin parhaimpia kappaleita ovat Reptilen lisäksi Rust, In The Maze sekä Into The Wild. Kolme ensimmäisenä mainittua on julkaistu ansaitusti singleinä. Singlenä albumilta julkaistiin myös Idiots, mutta se ei erotu albumin virrasta samalla tavalla kuin edellä nimetyt.

Sama ilmiö vaivaa albumia myös kokonaiskuvassa, sillä osa kappaleista on parhaimpiin verrattuna lähinnä täytettä. Vaikka se tekee albumista epätasaisen, viihtyvyys on silti taattu.