Levyarvio: Crossover-hämmennystä matalin tuotantoarvoin – Kärtsyn cover-kokoelma on harmillisen kädenlämpöinen julkaisu

Kärtsy 4 Sale
Covers Himself And Others
Stupido

Aivan viimeisiä kokemuksiani livemusiikin parissa ennen koronarajoitusten voimaantuloa oli Kärtsy 4 Sale -duon keikka porilaisessa anniskeluliikkeessä. Pidin kuulemastani ja muisto keikasta on lämmin. Tekisi mieleni antaa yksi ylimääräinen tähti ihan sen vuoksi.

Crossover-hämmentäjä Kärtsy Hatakan ja Waltarin ensimmäisen rumpalin Sauli ”Sale” Suomalaisen duo ei ole mikään säästö-Waltari vaan eetokseltaan tyystin erilainen toimintayksikkö. Siinä missä Waltari keskittyy konventioiden kyseenalaistamiseen ja kuvainraastoon, on Kärtsy 4 Sale alkuteoksia kunnioittava cover-kokoonpano.

Hatakka ja Suomalainen ovat äänittäneet hirvittävän suuren nipun keikoilla esittämäänsä ohjelmistoa. Levyn digitaalisessa painoksessa on häkellyttävät 25 kappaletta. Akustiseen muotoon on puettu valikoima Waltari- sävelmiä, Led Zeppeliniä, Linkin Parkia, Princeä ja vaikka mitä rockhittejä 1970–2000-luvuilta.

On sääli, että levy on tehty niin matalin tuotantoarvoin. Kärtsy tulkitsee omat ja muiden kappaleet riisuttuina sovituksina alkuperäisteoksia kunnioittaen, mutta tuomatta niihin uusia ulottuvuuksia. Suoraan sanottuna levy kuulostaa halvalta. Rakastan Kärtsy Hatakkaa, mutta tämä on harmillisen kädenlämpöinen julkaisu.