Levyarvio: Ei vielä valmis kärkikahinoihin – Doodswensin debyytti on loppuun kulutettua old school -bläkkistä

Doodswens
Lichtvrees
Svart

Jos Lichtvrees olisi julkaistu 90-luvun puolivälissä, voisi sitä pitää ihan kelvollisena bläkkisjulkaisuna. Vuonna 2021 hollantilaisduon debyytin old school black metal on kuitenkin niin loppuun kulutettua, ettei sen skandinaavisten esikuviensa pastississa ole muuta omaa kuin naislaulaja ja hollannin kieli. Levyn parasta antia onkin sen ysäribläkkiksen raakuutta ja modernin black metalin ammattimaisempaa otetta yhdistävä äänimaailma.

Doodswens on valittu Mardukin tulevan Euroopan kiertueen lämppäriksi. Toivottavasti rundi toteutuu suunnitelman mukaan, sillä ruotsalaisten legendojen kanssa vietetty aika varmasti tekisi Doodswensille hyvää. Vielä hollantilaisduo ei ole valmis nousemaan bläkkiksen kärki- tai edes keskikastiin, mutta soitto pelaa, lauluääni on hyvä ja vähän kliseisistä luontoäänistään huolimatta Lichtvreesillä on onnistuneen pahaenteinen tunnelma.

Kunhan Doodswens päästäisi irti turhan vanhoja bändejä kumartavasta asenteestaan ja uskaltaisi tehdä jotain omaa tai edes ajankohtaista, voisi se saada jotain mielenkiintoista aikaan. Lichtvreesiä ei vielä voi suositella kuin kaikkein vannoutuneimmille black metal -kompletisteille.