Levyarvio: Elämää huippusuosion jälkeen – The Kooks osaa yhä koukkujen jakelun

The Kooks
Let's Go Sunshine
Lonely Cat

The Kooks oli reilu kymmenen vuotta sitten hurjassa nosteessa. Debyytti Inside In/Inside Out (2006) myi Briteissä vaatimattomasti viisinkertaista platinaa ja yhtye oli oikeastaan kaikkialla esillä. Kuten useimmiten tämän kaltaisissa tapauksissa, myös The Kooks putosi huipulta lähes yhtä nopeasti kuin oli sinne noussutkin.

Vaikka suosio on enää murto-osa entisestä, on The Kooks jatkanut uraansa sinnikkäästi. Rytmiryhmä on matkan varrella vaihtunut, mutta voimakaksikko Pritchard/Harris on edelleen yhtyeen puikoissa. Eikä meininki ole oikeastaan vuosien takaisesta mihinkään muuttunut – The Kooksin kappaleet ovat edelleen rytmisesti rikkaita ja ennen muuta koukukkaita. Sinkkulohkaisu All The Time on saanut lyhyessä ajassa puolitoista miljoonaa toistokertaa YouTubessa, joten ainakin osa The Kooksin vanhoista fanijoukoista on tallella. Lisäksi yhtye on saanut seuraajia nuoremmasta sukupolvesta muun muassa parinkin FIFA-pelisarjassa esiintymisen myötä.

Let’s Go Sunshine on hyvä osoitus siitä että The Kooks on edelleen relevantti yhtye. All The Time on yksi tämän vuoden parhaista kappaleista ja vaikka pitkäsoitto ei kokonaisuutena ylläkään sen tasolle, on loppulasku kuitenkin selkeästi positiivisen puolella.