Levyarvio: Entisten Eluveitie-muusikkojen Cellar Darling on vaarassa upota geneeriseen metallimassaan

Cellar Darling
The Spell
Nuclear Blast

Eluveitiestä irtaantunut trio Anna Murphy, Merlin Sutter ja Ivo Henzi esitteli parin vuoden takaisella This Is The Sound -debyyttialbumillaan progressiivista metalliaan, jota voisi kuvailla kimurantimmaksi ja vahvoilla folkelementeillä höystetyksi versioksi Within Temptationista. Sama linja jatkuu myös toisella pitkäsoitolla.

The Spell on esikoiseen verrattuna sävyltään tummempi, mutta muuten hyvin luonnollinen jatkumo edeltäjälleen. Murphy laulaa vahvalla äänellään hypnoottisen kauniita melodioita möyryävän kitaravallin yllä ja elokuvallisissa biiseissä on tunnelmaa ja tarttuvuutta.

Progekiemuroita löytyy yhä, vaikka sitä puolta onkin suoraviivaistettu niin riffi- kuin folk-osastolla eikä esimerkiksi erikoisia soittimia käytetä enää kuin lähinnä värittämään välija soolo-osuuksia. Harmi, sillä samalla on kadonnut myös osa omasta ilmeestä ja upottu pari tuumaa sinne geneerisempään metallimassaan.

Levy alkaa väkevällä biisikaksikolla Pain ja Death ja meno jatkuu vahvana vielä puolivälin Hang-raitaan asti. Sitten kaikki valttikortit onkin esitelty ja loppumatka liidellään vahvan alkupuoliskon jälkilämmön turvin. Kokonaisuus jää näin vain niukasti alle neljän tähden.