Artisti: Eluveitie

Tyylikäs kunnianosoitus Alexi Laiholle: puolalaismuusikko sovitti Bodom-riffejä aivan uuteen uskoon

On ollut tavallaan sydäntälämmittävää nähdä, miten suuri uutinen Alexi Laihon kuolema on ollut kautta maailman. Suomalaiskitaristin poismeno sai monet maailman suurimmista musiikkimedioista julkaisemaan kunnianosoituksia edesmenneelle – Metal Hammer omisti jopa koko uusimman numeronsa Laihon muistolle – ja Youtubessakin on näkynyt kaikenlaisia videomuotoisia soittotribuutteja. Kuten tämä Michalina Maliszin esitys.

Nyt ilmoitetaan jo ensi joulukuun konsertteja: Lacuna Coil ja Eluveitie kahdelle keikalle Suomeen

Iloisia uutisia metalliyleisölle! Italian tunnelmametallisuosikki Lacuna Coil tiedottaa sosiaalisen median kanavissaan tämän vuoden suunnitelmistaan, ja tiedossa on varsin muhkea kiertue Eluveitien kanssa. Tai itse asiassa parikin kiertuetta: ensin marraskuussa osapuolet kiertävät niin, että Lacuna Coil on pääesiintyjän paikalla, ja sitten marras–joulukuussa tehdään myös pitkä rivi keikkoja niin, että Eluveitie on soittovuorossa viimeisenä. Kolmantena pyöränä mukana kulkee orkesteri nimeltä Infected Rain.

Uusi Amorphis-single uunista ulos – kuuntele Death Of A King

Amorphis julkaisi tänään Death Of A King -nimisen singlen 4.9. ilmestyvältä Under The Red Cloud -albumiltaan, joka on järjestyksessään yhtyeen kahdestoista pitkäsoitto. Vierailijoina alempaa löytyvässä kappaleessa kuullaan Eluveitie-orkesterin Chrigel Glanzmannia (huilu) sekä entistä Opeth-miestä Martin Lopezia (perkussiot). Kiekon äänittäjänä, miksaajana ja tuottajana toimi ruotsalainen Jens Bogren, jonka mukanaoloa Amorphis-kitaristi Esa Holopainen kommentoi seuraavasti: