Levyarvio: Eyehategod palasi kuoleman porteilta epävakauden varjoihin ja teki aiempaa jäsentyneemmän albumin

Eyehategod
A History Of Nomadic Behavior
Century Media

Eyehategodin viime vuodet ovat olleet vaikeita. Rumpali Joey LaCaze kuoli juuri erinomaisen comeback-levy Eyehategodin (2014) äänitysten jälkeen ja vuonna 2016 vokalisti Mike IX Williams päätyi kuukausiksi sairaalaan odottamaan maksansiirtoa. Williamsin tervehdyttyä uusi levy laitettiin taka-alalle ja yhtye rundasi maailmaa.

Kiertue päättyi lopulta koronan takia Ukrainaan, ja Eyehategod palasi levyn pariin. Koska muu bändi oli säveltänyt suuren osan uudesta levystä ilman Williamsia tämän ollessa sairaana, on totuttu kaoottinen livefiilis vaihtunut astetta jäsentyneempään ilmaisuun. Karjuttuine lauluosuuksineen, keskitempoisen raskaine grooveineen ja feedback-vinkunoineen A History Of Nomadic Behavior on kuitenkin välittömästi tunnistettavissa Eyehategodiksi.

Williams äänitti lauluosuutensa viime heinäkuussa edellisenkin levyn miksanneen Sanford Parkerin Chicagon studiossa. Pandemia ja maailman epävakauden varjo heijastuvat monissa levyn tavalliseen tapaan synkissä sanoituksissa, mutta levyn paras biisi Every Thing, Every Day kertoo sen tavallisen rutiininomaisen ihmiselämän kurjuudesta jota Eyehategod on kolhuistaan huolimatta valitsemallaan tiellä onnistunut välttämään.