Levyarvio: Historiallista kauhua bläkkiskliseiden sijaan – Darkwoods My Betrothed teki teema-albumin yhdestä maamme verisimmistä ajanjaksoista

Arvio julkaistu Soundissa 10/2021.
Kirjoittanut: Niko Peltonen.

Arvio

Darkwoods My Betrothed
Angel Of Carnage Unleashed
Napalm

30.8.1721 päättyi isovihana tunnettu Suomen venäläismiehitys Uudenkaupungin rauhaan; päivälleen 300 vuotta myöhemmin kiteeläinen black metal -yhtye Darkwoods My Betrothed julkaisi uutta musiikkia 23 vuoden tauon jälkeen, ja nyt seuraa kokonainen teema-albumi maamme historian verisimpiin kuuluvan ajanjakson ihmiskohtaloista. Angel Of Carnage Unleashedin lähteenä toimii Teemu Keskisarjan teos Murhanenkeli.

Darkwoods My Betrothed tunnetaan parhaiten yhtyeenä, jonka sessiokosketinsoittajana Tuomas Holopainen vaikutti ennen Nightwishiä ja sen alkuaikoina. Nyt Holopainen on täysjäsen, ja on aavisteltava, että megabändin kiertueista tyhjentyneellä aikataululla on jotain tekemistä tämän comebackin kanssa. Musiikki on silti alkuperäisjäsenten Pasi Kankkusen, Jouni Mikkosen ja Teemu Kautosen käsialaa.

Angel Of Carnage Unleashed yhdistää raakaa rähjäystä melodisempiin elementteihin, joita tietysti ovat etenkin Holopaisen sinfoniset kosketinmatot. Allekirjoittaneelle äärimetalli toimii parhaiten tällä tavoin esillepantuna, ja paluulevyllä on kaikki tarvittavat synkän epiikan ainekset taustoittamaan pimeän vuodenajan tunnelmia. Historiallisten kauhujen esiin nostamisesta pisteet kliseisempien bläkkisaiheiden sijaan.

Darkwoods My Betrothed jää tässä silti loistokkuuden kynnykselle. Varsinkin erityylisten vokaalien osalta kokonaisuus on hieman epätasapainossa.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa