Levyarvio: Huippuunsa hiottua ysäripunkia – Juustopäät on vetreässä kunnossa yli neljännesvuosisata esikoisalbumin jälkeenkin

Juustopäät
Mitä järkee!
Love Is Punk

Pitkälle on tultu sitten vuoden 1995 Sukkapuikkokapinan. Nuorista uraansa aloittelevista pojista on tullut musiikin ammattilaisia, ja vuosien kokemus on kulminoitunut tähän kuudenteen studioalbumiin. Mitä järkee! on huippuunsa hiottu levy, jossa on paljonkin samaa henkeä kuin 90-luvun tuotannossa.

Kuunnellessa Juustopäiden aikaisempaa tuotantoa tuntuu uusin levy erityisen viimeistellyltä. Jokainen kappale kuulostaa loppuun asti harkitulta, ehkä jopa tusinapunkilta. Jokseenkin ristiriitaista on ilmiselvät melodiset vaikutteet jenkkiläisestä skeittipunkista ja sanoitukset, jotka pyörivät itsesäälin ja masennuksen ympärillä. Mutta tämä heille annettakoon anteeksi. Levyltä on nimittäin hyvin vaikeaa nostaa esiin yhtäkään heikompaa kappaletta.

Vaikka albumi itsessään ei ole mitenkään rajoja rikkova tekele, voisi sen helposti sanoa olevan Juustopäiden kunnioitettavan uran parhaimmistoa. Pitkästä tauosta oli bändille selvästi hyötyä, ja kappaleideoita on kypsytelty loppuun asti.