Levyarvio: Intensiivisesti tunteellista – Erikoismiesten yhteistyö on surrealistinen syöksykierre

Efrim Manuel Menuck & Kevin Doria
Are Sing Sinck, Sing
Cstre

Paha sanoa, mihin Sing Sinck, Sing oikein viittaa, mutta parivaljakon musiikista tulee sitäkin vahvempi merkityksen tunne. Tämä ei ole outoa melua erikoisuuden vuoksi, vaan hyvinkin intensiivisesti tunteellista musiikkia, vaikkakin tietyssä surrealistisuudessaan rockimmalle kuuntelijalle ehkä haasteellista.

Efrim Manuel Menuck tunnettaneen parhaiten outoa instrumentaalimusiikkia tekevästä Godspeed You! Black Emperor -yhtyeestään ja laulupuolellekin koukanneesta Thee Silver Mt. Zionista. Kevin Doria puolestaan on tehnyt eräänlaista ambient-psykedeliaa Growingissa. Herrat aloittivat yhteistyön Menuckin edellisen soololevyn, kovasti kehutun Pissing Starsin, rundilla ja vakuuttavat nyt olevansa oikea bändi.

Levyn viisi pitkää kappaletta on tehty kuudella oskillaattorilla ja kolmella isolla kovaäänisellä ja jälkeä voi turvallisesti sanoa omintakeiseksi. Harvinaisella tavalla duo saa raa’an apokalyptisesti ujeltavaan luuppaukseensa haamumaista laulullisuutta, jossa aistii voimakasta surua kapitalismin tuhoavasta syöksykierteestä, mutta myös väkevää myötätuntoa koko ihmislajia kohtaan. Menuckin kuin lepattavilta radioaalloilta hiukan epämääräisesti kantautuva laulu koskettaa anovalla vereslihaisuudellaan. Näissä elektronisissa survivalistihymneissä on kaikesta huolimatta uskoa elämän voittoon, mikä tekee kuuntelukokemuksesta palkitsevan.