Levyarvio: Intohimoinen kuin latinorakastajan syli – Saxman Syrjäsen trooppiset instrumentaalijatsit kietovat kuulijan otteeseensa

Arvio julkaistu Soundissa 1/2021.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Saxman Syrjänen
Free Nachos
Runski

Joskus kulttuurinen omiminen onkin kertakaikkiaan omiaan, kuten tässä Saxman Syrjäsen erikoisen letkeässä tapauksessa, jossa jäljet johtavat latinomaailman kuumiin rytmeihin ja 60-luvun soul- ja latinjazzin pyörteisiin. Suolapalat tarjoillaan maukkaiden melodioiden muodossa, joita dippaillaan syvälle sielukkaisiin iberoamerikkalaisiin soundeihin. Taidokas sointi ja instrumentaatiot kietovat kuulijan otteeseensa, joka on tuttu kuin abuelan hellä halaus, mutta intohimoinen kuin kuuman lattarirakastajan syli.

Trooppiset instrumentaalijatsikompositiot rakentuvat bändin saumattoman yhteistyön reseptille, jonka pääkokkina häärää saksofonisti Syrjänen. Panu Syrjäsen originaalisävellyksistä välittyy asialle omistautuneisuus ja ammattitaito – tyylilajia on kunnioitettu hengittävillä sovituksilla, jotka antavat kokonaisuudelle tilaa soida ja tutkiskella ennakkoluulottomasti lattarikeittiön makupaletteja. Lopputuloksessa ovat täydellisessä balanssissa kaikki raaka-aineet, joiden summasta valmistuu erinomainen juustoisen herkullinen napostelulautanen vaativienkin jazz-kulinaristien täysipainoiseksi ravinnoksi. Ilmaisia nachoja!

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa