Levyarvio: Jymäkkää heavya hyvässä ja pahassa – Metallipuurtaja Anvilin levylle mahtuu monen sorttista mätkintää

Anvil
Impact Is Imminent
AFM

Kanadan väsymätön metallipuurtaja tykittelee menemään vaikka isoa suosiota ei ole tullut eikä tule. Steve ”Lips” Kudlow ja aisaparinsa Rob Reiner ovat bonus-ukkoineen jauhaneet jymäkkää heavyaan jo 1970-luvun lopusta saakka. Impact Is Imminent on yhtyeen 19. albumi, joten ei liene yllätys, että albumi on ihan sitä samaa mitä muukin katalogi, hyvässä ja pahassa.

Tyyli – tai tyylittömyys – on taattu, eikä esillepanossa tai materiaalissa ole mainitsemisen arvoisia muutoksia suuntaan tai toiseen. Tämä on edelleen heavya, joka on tavallaan vähän melodista, mutta ei mitenkään sievällä tavalla. Totutun leppoisaa aggressiivisuuttakin veteraaneilta edelleen löytyy. Kuten yleensä, mukana on tyylillisesti aika monen sorttista mätkintää. Levyn 14 biisiä on jokseenkin ylimitoitettu annos, etenkin kun yhtyeen laaduntarkkailu ei tunnetusti ole ihan tiukimmasta päästä. Ei mukana nyt ihan noloja suoritteita ole, mutta silti turhimpia ralleja olisi saanut jättää pois aivan surutta melkoisen tukun.

”I’m glad to be alive” Lips laulaa Lockdownissa, ja se tuntuu rehelliseltä ikääntyneen heavy-ukkelin sanomana. Tämä pätee myös Anviliin: se tarjoaa yhä vakiokattauksensa, eli pari hyvää biisiä ja liudan keskinkertaisia, mukava että se tekee niin.