Levyarvio: Kaikki edellytykset kuninkuusluokkaan – Tekijämiehistön albumi on depressiivistä mustaa rockia

Counting Hours
The Will
The Vinyl Division

Synkkyys. Sitähän meillä täällä piisaa. Ei siis ihme, että näiltä lakeuksilta ponnistaa niin monia yhtyeitä, jotka kanavoivat tuota mustaa melankoliaa upeiksi säveliksi.

Counting Hours on tällä saralla uusi tulokas, joka tekee vakuuttavaa jälkeä heti esikoispitkäsoitollaan. Yksi selittävä tekijä on miehistö, jolta löytyy kilometrejä ja aiempaa kokemusta muun muassa Shape Of Despairin, The Chantin ja Impaled Nazarenen riveistä. Kun sormensa soppaan ovat lyöneet vielä Hanging Gardenista ja Mercury Circlestä tuttu miksaaja-tuottaja Jussi Hämäläinen sekä masteroinnista vastannut Jaime Gomez Arellano, ei ole mikään ihme, että homma toimii.

Depressiiviseen mustaan rockiin on ammennettu oppia alan suuruuksilta kuten Katatonialta ja Paradise Lostilta, mutta Counting Hours seisoo kuitenkin omilla jaloillaan. Synkistelyn seassa on jopa liikuttavaa kauneutta ja tunnelmaa sekä paljon erilaisia sävyvivahteita.

Counting Hoursilla on kaikki edellytykset nousta tunnelmametallistien kuninkuusluokkaan. Toivottavasti tekemisen taso pysyy yhtä laadukkaana myös debyyttiä seuraavilla julkaisuilla ja kantaa orkesterin pitkälle.