Arvio: Counting Hoursin jylhät metallisävelet tekevät vaikutuksen – laatulevy tukehtuu hieman omaan suuruuteensa

Arvio julkaistu Soundissa 2/2024.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Counting Hours
The Wishing Tomb
Ardua

Counting Hours on tummasävyistä ja melankolista mutta melodista death doomia soittava yhtye, jonka miehistöltä löytyy aiempaa kokemusta muun muassa Impaled Nazarenesta, Shape Of Despairista, Rapturesta ja The Chantista, mikä kuuluu varman jykevässä otteessa – yhtye tietää, mitä on tekemässä. Ensi vuonna kymmenen vuoden ikään tuleva yhtye julkaisi esikoispitkäsoittonsa The Will vuonna 2020 ja nyt on vuorossa toinen albumi The Wishing Tomb.

Yhtye kuuluu siihen samaan syviä, riipaisevia tunteita tulkitsevaan joukkoon, johon kuuluvat vaikkapa Swallow The Sun, Hanging Garden ja Insomnium. Jotain hieman amorphismaistakin yhtyeessä on. Kyyti on jylhää, kylmää ja ahdistavaa, mitä nyt raskassoutuista menoa ryyditetään välillä esimerkiksi tuplabasarein. Counting Hoursin musiikissa on kuitenkin omanlaistaan melodisuutta, ilmavuutta ja… kepeys on vähän huono sana, mutta ehkä kuulautta, jopa kauneutta, jolla se erottuu sukulaissieluistaan.

Counting Hoursissa on runsaasti hyvää ja se tekee paljon asioita oikein. Vaikka The Wishing Tomb onkin laatuteos, tukehtuu kokonaisuus hieman omaan suuruuteensa eikä saa aikaan aivan samanlaisia väristyksiä kuin debyytti aikanaan.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa