Levyarvio: Flat Earth kanavoi Alice in Chainsia varsin pätevästi – jotain kuitenkin edelleen puuttuu

Arvio julkaistu Soundissa 7/2022.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Flat Earth
High On Lies
Omakustanne

High On Lies on Polanski-laulaja Anthony Pikkaraisen, ex-Amorphis-basisti Niclas Etelävuoren sekä HIMissä vaikuttaneiden Linde Lindströmin ja vielä tällä levyllä mukana olevan Mika ”Kaasu” Karppisen muodostaman yhtyeen toinen täyspitkä, joka tarjoilee maukkailla ja koukuttavilla riffeillä kyllästettyä grungevivahteista rockia.

Kaikuja ysärin vaihtoehtorockista ja grungesta kuuluu varsinkin solisti Pikkaraisen ulosannissa, jossa on häivähdys William DuVallin ajan Alice In Chainsia ja paikoin hieman Ville Tuomen klangia, sekä Linden tyylitajuisessa riffittelyssä. Oli kyse sitten HIMistä, tämän sooloprojektista Daniel Lioneyesta tai Flat Earthista, miehen otteita kuuntelee aina hyvin mielellään.

Tasoa on nostettu debyytistä, mutta kuitenkin se kuuluisa ja mystinen kokonaisuuden vieläkin kovemmille kierroksille nostava ”jokin” puuttuu. Yksi tekijä voisi olla soundi: tuotanto on nyt ehkä aavistuksen ylihiottua, biisit voisivat toimia jopa paremmin jos räkää ja roisketta olisi vähän enemmän.

Tutustumisen arvoinen High On Lies kuitenkin ehdottomasti on. Erityisinä biisitärppeinä mainittakoon levyn päättävä kolmikko Let It Rain, Motherfknway ja Pinman.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa