Levyarvio: Kajalit naamaan ja tanssilattialle! Romantic Visionin ikuisuusprojekti valmistui vihdoin

Romantic Vision
Visionizer
Soit Se Silti

Tampereen ”Depetse” Romantic Vision ei ole turhia hötkyillyt. Lähes 30 vuotta kestäneen elonsa aikana yhtye on julkaissut yhdeksän singleä, ja Visionizer on sen toinen pitkäsoitto. Levy onkin yhden sortin best of -kokoelma, sillä sen yhdeksästä kappaleesta neljä on julkaistu aikaisemmin singlenä, ja muitakin on työstetty pieni ikuisuus. Varsinaisesti uusia kappaleita on kaksi, kolkko ja mustanpuhuva instrumentaali Construction Site sekä levyn uljaasti päättävä Tonight.

Levyn avaava, vuonna 1997 singlenä julkaistu, Build Me A Life (Again) on saanut uuden version myötä ryhdikkäämmän sovituksen ja kunnolliset lauluosuudet. Yhtä lailla tarttuvia ovat pitkään setissä pysyneet Morality ja Under The Light. Aiemmin julkaisemattomista kappaleista In This House koukuttaa ovelasti nykivine rytmeineen.

Visionizer on soundillisesti yhtenäisempi kuin bändin debyytti Pleasure Object (2005), jolla bändisoittimia hyödynnettiin vähemmän onnistuneesti. Levyn synteettiset soundit ovat retrosti linjakkaat, ja ajoittainen sähkökitara sopii äänikuvaan kuin hillo lihapiirakkaan, pikantisti hyvin. Jouni Tammisen dramaattinen tenoriääni on vuosien varrella vahvistunut, mutta aksentti paljastaa ettei englanti ole äidinkieli. Tällaista musiikkia ei moni Suomessa (enää) tee. Kajalit naamaan, ja tanssilattialle!