Levyarvio: Kaljaa, kalmoja ja älämölö-mullikuoroja – Municipal Waste ei turhaan muuta toimivaa konseptiaan

Municipal Waste
Electrified Brain
Nuclear Blast

Taas on viisi vuotta vierähtänyt crossover thrash -rymyryhmä Municipal Wasten edellisestä pitkäsoitosta, kun pöytään pamahtaa uusi mälli hyperaktiivista bailurässiä.

Sopasta löytyvät kaikki tutut ainekset: päätähuimaavaa vauhtia, kitaraharmonioita, tulisia sooloja, kireää huutolaulua, älämölö-mullikuoroja, kaljaa, kalmoja ja hyvää meininkiä pilke silmäkulmassa. Miksipä turhaan muuttaa toimivaa konseptia.

Neljästätoista kappaleesta ainoastaan Thermonuclear Protection lipsahtaa juuri ja juuri yli kolmen minuutin, ytimekkäimmillään homma pistetään pakettiin puolessatoista minuutissa kuten biiseillä The Bite ja Putting On Errors. Nyt ei tosiaan kikkailla ja fiilistellä turhia vaan mennään suoraan ytimeen ja pidetään pitti pyörimässä.

Electrified Brain on kaksi vuosikymmentä toiminnassa olleen yhtyeen seitsemäs pitkäsoitto, jolla se tarjoilee juuri sitä, mitä siltä odotetaan ja mitä se parhaiten osaa, niin hyvässä kuin pahassa. Pyörää ei todellakaan yritetä keksiä uudelleen eikä bändi kurottele ilmaisussaan uusiin suuntiin, mutta sen ote on kuitenkin tarpeeksi reipas ja energinen, että hommassa on riittävä freesiyden tunne.