Levyarvio: Kehittynyttä ja kypsynyttä metallia – 30-vuotisen levytystauon katkaisevan Prestigen thrash soi virkeänä ja vireänä

Prestige
Reveal The Ravage
Massacre

Varttuneemmat metallifanit muistavat Prestigen 80- ja 90-luvun taitteesta, kun Suomessakin oli innostuttu tekemään thrash metalia. Bändit kuitenkin yksi kerrallaan jättivät tyylisuunnan taakseen, kuka kokonaan ja kuka useammaksi vuodeksi. Prestigen edellisestä albumista on vierähtänyt likemmäs 30 vuotta.

Metalli on tässä välissä kehittynyt, kypsynyt ja laaja-alaistunut. 30 vuotta sitten thrash oli nuorten miesten metallia ja siksi usein innokasta ja intensiivistä tyylillisen monipuolisuuden kustannuksella.

Prestigen miehistö ei enää ole mitään räkänokkia, mutta yhtye ei ole unohtanut, mistä se on lähtenyt liikkeelle. Bändi kuulostaa yllättävän kiukkuiselta, jos kohta vikkelä rymistely ei enää ole se ainoa merkittävä seikka bändin musiikissa. Reveal The Ravage on vihainen rypistys, mutta mukana on myös nyansseja ja dynamiikkaa, joka ei aikoinaan ollut aina niin suuressa huudossa. Uransa alussa Prestige nojasi tietynlaiseen punkhenkisyyteen. Tämäkin piirre on edelleen tallella, vaikka vuodet ovat luonnollisesti tuoneet mukanaan paitsi taitoa myös kypsyyttä ja syvyyttä. Prestige kuulostaa nyt vakavammalta kuin uransa alkuvuosina.

Reveal The Ravage tarjoilee juurevaa ja miehekästä rytkytystä tässä ja nyt, kun lajityyppi itsessään on tuntunut jo jokusen vuoden olevan väistyvä ilmiö. Prestigen thrash soi vireänä ja virkeänä, joka vaatii elämänkokemuksen lisäksi omien juuriensa vilpitöntä kunnioittamista.