Levyarvio: Korkean työmoraalin päänhakkaamista – Max Cavaleran Go Ahead And Die on kiukkuista, räkäistä ja rosoista

Go Ahead And Die
Go Ahead And Die
Nuclear Blast

Massimiliano Cavaleran innokkuutta ja työmoraalia on pakko ihailla. Ex-Sepultura-miehellä kun riittää projekteja vaikka muille jakaa: Soulflyn ja Cavalera Conspiracyn lisäksi brassi on mukana superbändi Killer Be Killedissä ja vieraillut urallaan Deftonesin, Body Countin, Dave Grohlin Probot-projektin ja lukuisten muiden levyillä. Aikaa ja intoa on löytynyt nyt myös uudelle bändille, jonka Max laittoi pystyyn poikansa Igor Amadeuksen sekä Khemmis-rumpali Zach Colemanin kanssa.

Kovana punkdiggarina tunnetun Maxin suosikkibändien sekä varhaisen Celtic Frostin ja Venomin innoitus paistaa debyytiltä selvästi läpi. Meininki on kiukkuista, räkäistä ja rosoista niin sävellyksellisesti kuin tuotannollisesti. Tämä on piristävää vastapainoa vaikkapa juuri Killer Be Killedin modernimmalle, turboahdetulle soundille.

Parhaimmillaan, kuten väkevässä Punisherissa räimintä on murhaavan kovaa, mutta kolmeen varttiin mahtuu löysiäkin hetkiä. Kahden, kolmen biisin tiputtaminen olisi tehnyt terää, sillä ihan kaikki ideat eivät sytytä vaikka niitä kuinka aggressiivisesti päähän paukuttaisi.

Mitään yllätyksellistä ja uutta puolta Go Ahead And Die ei Maxista esittele, mutta hyvää pieksentää se kuitenkin tarjoaa.