Levyarvio: Kun soft rock kohtaa discon ja new waven – Foxygenin Seeing Other People on duon vahvin pitkäsoitto

Foxygen
Seeing Other People
Jagjaguwar

70-luvun alun art ja soft rockia nykypäivään kanavoinut Foxygen-duo sulkeutui suosiooni läpimurtoalbumillaan We Are The 21st Century Ambassadors Of Peace & Magic (2013). Uudemmat levyt eivät onnistuneet ylläpitämään hyvää flowta. …And Star Power (2014) oli pohjaton suo, johon hyvät hetket hukkuivat. Hang (2017) sortui ylituotantoon.

Nyt multi-instrumentalisti Jonathan Rado ja Mick Jagger -inkarnaatio Sam France ovat siirtyneet soundillisesti eteenpäin 70- ja 80-lukujen taitteeseen, jolloin degeneroitunut soft rock symbioitui discon ja new waven kanssa. Seeing Other People lienee tähän mennessä kokonaisuutena vahvin Foxygen-albumi, mutta onko se samalla hyvästijättö, mihin otsikko vaikuttaisi viittaavan? Hiipuneen suosion myötä duon miltei aistii natisevan liitoksissaan.

Jäähyväislevy tai ei, etenkin Work, Face The Facts ja feikillä kasarihitti-introlla käynnistyvä News ovat idearikkaita ja svengaavia biisejä. Foxygenin vanhoille faneille isketään silmää, kun aikoinaan Suspicious Mindsin melodiaa lainannut duo tekee Livin’ A Lie -biisillä kunnianosoituksen toiselle Elvikselle (Costello). Vielä en osaa päättää, onko Springsteen-mukaelma The Thing Is hauska vai täysin turha hupailu.