Levyarvio: Lo-fista kohti avarampia soundeja – Sumuposauttaja on kotimaisen makuuhuone-elektron pioneereja

Sumuposauttaja
SP2ALBUM
Fonal

Uudella julkaisullaan jyväskyläläinen Sumuposauttaja liikkuu ehkä pikkuhiljaa lo-fista kohti avarampia soundeja. Prosessi on kiitollista kuultavaa.

SP2ALBUM kuulostaa yhä hyvin pitkälle yksin tehdyltä, hiukan hermeettiseltä ja vähän sisäänpäinkääntyneeltä, mutta myös popilta. Eli jokin maailmoja syleilevä ulottuvuus musiikissa soi. Heti levyn avaava Out From U hätkähdyttää. Hetkeen en ole kuullut näin hienosti Scritti Polittilta kuulostavaa uutta musiikkia, joskaan tämä makuuhuone-elektro ei tietenkään tuoksu yhtä vahvasti rahalta kuin Green Gartsiden teokset varsinkin debyytin jälkeen. Sumuposauttajasta tulee usein mieleen myös Tom Tom Club. Jotain samalla tavalla naiivia ja leikkisää tässä äänikuvassa on.

Yleinen soundi ja fiilis on kuin veisi lämpimän peiton siinä parhaassa, käytössä ihanasti kuluneessa pussilakanassa tanssilattialle. Vähän nuhjuinen soundi yhdistettynä meditatiivisesti harhaileviin melodioihin ja yksinkertaisista loopeista rakentuviin, hyvin toisteisiin biitteihin vievät ajatukset jonnekin makuuhuoneen ja klubin välimaastoon. Ja makuuhuone on tässä nimenomaan paikka jossa nukutaan.