Levyarvio: Masseja, kiesejä, muijia – Kryptinen TheoFuego tekee kieli poskessa laadukasta suomiträppiä

TheoFuego
Buffa
Sony

TheoFuego on parikymppinen räppäri-tiskijukka, joka on tullut suurelle yleisölle tutuksi Cledosin dj:nä. Artistin sooloprojektin alkutuntuma on, ettei hän mitenkään voi olla tosissaan, mutta säntillisesti toteutettu musiikki puhuukin puolestaan.

Vahvasti kaverusten Töis-kollektiivin yhteistyöhön nojaava tuotos on kieli poskessa tehtyä laadukasta ja tanssittavaa suomiträppiä, jonka tuotannosta vastaa MD$. Fuge sanailee hypnoottisten, tarttuvien biittien päälle kokonaisen fiittilegioonan kera. Robustilla stadin slangilla rimmailevan ja anglismeja viljelevän artistin tekstit ovat pääkaupunkiseutulaisellekin paikoittain kryptisiä, mutta ilmeisesti sanoma ei olekaan tässä ykkössijalla, vaan fiiliksellä mennään. Teemat pyörivät massin, kiesien ja muijien ympärillä. Vitun leijaa.

Videoilta paljastuvat myös yliampuvasta tyylistään tunnetun nuorukaisen lyömättömät tanssimuuvit ja kiinnostus trap-muotiin. Esikuva Migosin vaikutus näkyy ja kuuluu. Mixtapen muotoon paketoitu Buffa on freesi tuulahdus kotimaan trap-kentälle, ennen kaikkea se tuntuu tavattoman realistiselta nuorisokuvalta 2020-luvun Suomesta.