Levyarvio: Matkalippu pois kotimaan kamaralta? Louie Bluen debyyttialbumi on viileä ja moderni R&B-taidonnäyte

Louie Blue
Division 8
Sony

Turkulainen Louie Blue on kuulunut suomalaisen popin kansainvälisiin lupauksiin jo parin vuoden ajan. 19-vuotiaan Alec Moborgin debyyttialbumia on odotettu innolla ja se lunastaa odotukset monella tavalla.

Division 8 on viileän ja modernin R&B-soundin kiistaton taidonnäyte. Albumi ja sen visuaalinen ilme leikkivät yhtä aikaa millennium-estetiikalla ja futurismilla, kokonaisuus tuntuu hyvin harkitulta ja Louie Blue ottaa sen omakseen.

Muun muassa Pine Treesillä Moborg osoittaa monipuolisuuttaan perinnetietoisesta pop-ilmaisusta räppäämiseen vaivattomalla flow’lla.

Pääosaa esittävien klubibiisien ohella mukaan on mahtunut pari kitaravetoista kappaletta, kuten Somewhere I Can’t Stay ja yllättävästi ysärialternativea henkivä Last Long. Nämä irtiotot eivät sorru helppoihin ratkaisuihin, vaan antavat levylle syvyyttä ja monimuotoisuutta, ja ilman näitä hengähdyksiä 15 biisin albumi olisi turhan pitkä.

Division 8 on vakuuttava debyytti, jonka pohjalta Moborgilla on mahdollisuudet päästä pitkälle kotimaan kamaralta. Se on vähintäänkin toivottavaa, sillä Suomesta on harvoin tullut näin kansainvälisesti valmista pop-debyyttiä.