Levyarvio: Melkoinen tapaus – liukuhihnamainen, itsesäälissä rypevä emopop-yhtye, joka antoi vielä itselleen nimeksi ”Hirven veri”

Moose Blood
I Don't Think I Can Do This Anymore
Hopeless

Moose Blood on Englannin Kentistä ponnistava emopop-yhtye, jonka kolmannella pitkäsoitolla lauletaan mistäs muusta kuin rakkaudesta.

Albumi on kuin suoraan tehtaan liukuhihnalta poimittu, purkitettu rakkaus. Sen muovipinta on kiillotettu virheettömäksi, mutta heti kuoren alla on havaittavissa massatuotannon suurin ongelma: samanlaisia tuotteita on olemassa jo pilvin pimein, eikä tässä ole mitään, mikä erottaisi sen kaikista muista.

Musiikki kaipaisi selvästi lisää revittelyä ja muotin rikkomista. Kaksi ensimmäistä raitaa ovat varsin meneviä, mutta kokonaisuutena irrottelu jää osuvasti nimetyn Such A Shamen perusheleää raspimpien lauluosuuksien varaan. Loppusilauksena toimii lyriikoissa toistuva itsesäälissä vellominen, mikä jähmettää jo valmiiksi muovisen tunnelman muodottomaksi. Kappaleet eivät sinänsä ole huonoja, mutta tällaisenaan musiikki on vain hiljaista taustaa, joka ei tee itseään tarpeeksi kuuluvaksi.

Uniikin aiheen ja imagon puuttuessa albumi jää kokonaisuutena harmittavan mitäänsanomattomaksi. Mukavan ristiriidan tuotokseen tuo vain bändin nimen ja musiikin täydellinen yhteensopimattomuus.