Levyarvio: Multi-instrumentalistin raamittomat sävellysmaalaukset – Entisen Cocteau Twins -muusikon lauluista ei jää muistijlkiä

Lost Horizons
In Quiet Moments
Bella Union

Unenomaisen Cocteau Twinsin aktiivikauden päätyttyä multi-instrumentalisti Simon Raymonde keskittyi lähinnä levymogulin rooliinsa. Musiikintekijäksi Raymonde palasi näkyvimmin Dif Juz -rumpali Richard Thomasin kanssa perustamansa Lost Horizonsin ensilevyllä Ojalá (2017). Jo Cocteau Twinsistä ja This Mortal Coilista alkanut yhteistyö on nyt tuottanut toisen massiivisen hedelmän.

In Quiet Moments on syntynyt edeltäjänsä konseptilla. Raymonde ja Thomas luovat kohtuullisen vapaiksi kehiteltyjen melodioiden musiikillisen pohjan, jonka ylle vierailevat laulajat lisäävät osuutensa. Midlake-yhtyeen Tim Smith ja muutamat muut vokalistit olivat mukana jo Ojalálla, mutta levyn harsoisimpiin esityksiin lukeutuvan Cordelian tulkitsee ensikertalainen John Grant. Otsikkobiisin esittäjäksi on löytynyt 82-vuotias louisianalainen soulveteraani Ural Thomas.

Albumi on paikoitellen läheistä sukua Cocteau Twinsin eteerisyydelle, jota Thomasin lyömäsoitanta kuitenkin kauttaaltaan maadoittaa ja rytmittää. Lost Horizonsin raamittamattoman kuuloinen sävellystyö, taustojen maalailevuus ja lauluosuuksien ajoittainen henkäilevyys aiheuttavat sen, että ohi mentyään In Quiet Momentsin lauluista ei jää pysyviä muistijälkiä.