Levyarvio: Musiikkia Hobitti-Simsiin – Aurin kakkoslevy on fantasiahenkistä ja kunnianhimoista folkpoppia aiheeseen vihkiytyneille

Auri
II - Those We Don't Speak Of
Nuclear Blast

Laulaja Johanna Kurkelan sekä Nightwishin Tuomas Holopaisen ja Troy Donockleyn Auriyhtyeen debyyttilevy (2018) kuulosti terapiaprojektilta, levyltä, joka tehtiin, jotta Holopaisen ja Donockleyn pääprojektin tekemisiin saadaan uutta tenhoa. Yhtyeen toinen aikaansaannos on kuitenkin omilla jaloillaan seisova tuotos.

Aurin tyyli on säilynyt samana, kyseessä siis on fantasiahenkistä ja kunnianhimoista folkpoppia. Levy kuulostaa enemmän Kurkelan ja kaimansa Johanna Iivanaisen Altamullan Road -duolta kuin Nightwishiltä. Toki Holopaiselle tavaramerkinomaisia sinfonisia pauhuja kuullaan paikoin.

Syy lienee näppäimistön äärellä, kun levyn satumainen tunnelma ei temmannut mukaansa, mutta fantasiatematiikasta ja akustisesta progepopista ajatuksena intoutuvat löytänevät levyltä paljon kutkuttavaa kuultavaa. Silti sanon, että levy oli positiivinen yllätys. Mielihetkeni levyllä on instrumentaali Light And Flood, jonka roolipelifolkiin sekoittuu piano-osuus, joka muistuttaa ensimmäisen The Sims -pelin rakennusmoodissa soineista, Keith Jarrettin improvisaatioista vaikuttuneista kappaleista. Olisipa olemassa jonkinlainen Hobitti-Sims tällaista musiikkia varten!