Levyarvio: Mutkattoman letkeää skapunkia Bostonista – The Mighty Mighty Bosstones yhä energisenä

The Mighty Mighty Bosstones
When God Was Great
Hellcat

Boston on koti useille erinomaisille punk- ja vaihtoehtomusiikin artisteille, joihin lukeutuu myös 80-luvulta lähtien musisoinut The Mighty Mighty Bosstones. Skapunkia ja hardcorea yhdistellyt bändi on niittänyt mainetta erityisesti kotikaupungissaan, mutta kokemusta ja menestystä on tullut kerättyä myös ympäri maailmaa.

Yhteiskunnallisen tilanteen pintaa raapaisevat sanoitukset on yhdistetty kepeään, perinteiseen skapunkiin. Albumi kannattaa varsin mutkatonta, letkeää big band -meininkiä. Mielenkiintoista särmää tuo laulaja Dicky Barrettin väsähtänyt ääni, joka vaihtelee energisestä johonkin apaattisen ponnettomaan. Onneksi voi aina kompensoida hyödyntäen moniäänistä taustalaulua ja hyperenergistä komppiryhmää. Ainakin lopputulos on pääasiassa leikkisän energinen.

When God Was Great olisi ilman Barrettin yhdeksänhenkistä tukiryhmää varsin keskinkertainen suoritus, mutta bändin tukiessa laulajaansa eloisalla soundilla on sitä ilo kuunnella. Albumi onkin loppujen lopuksi varsin huoleton, tunnin mittainen hyvän mielen levy. Kai se on näinä aikoina ihan odotettuakin.