Levyarvio: Näin käy kun ollaan studiossa selvin päin – Bleached hylkäsi reippaan kaahauksen

Bleached
Don’t You Think You’ve Had Enough?
Dead Oceans

Bleachedin kolmannen albumin ensimmäinen puraisu pudotti jakkaralta, sillä niin kauas Jennifer ja Jessica Cleavesin yhtye on kulkenut lofi- ja punk rock -juuriltaan, puhumattakaan sisarusten aiemman 00-luvun Mika Miko -bändin möykästä.

Selkeä, täysin radiosoittokelpoinen kitarapop- ja discorock-soundi johtuu kuulemma siitä, että sisarukset ovat olleet studiossa ensimmäistä kertaa selvin päin. Taas on pari rokkaria menetetty raittiusliikkeelle. Aiempien levyjen reipas kaahaus on vaihtunut sofistikoituneeseen ilmaisuun ja Jessican (kitarat, basso, koskettimet) kehittyneellä soittotaidolla brassailuun. Tempot ovat hidastuneet, kompit monipuolistuneet ja rumpali vaihtunut Spencer Lere -nimiseen heppuun.

Rokkaavammat raidat kuten Rebound City ja Daydream tuovat mieleen Ex Hexin tuoreen albumin. Hitikkäimmät biisit taitavat kuitenkin olla Blondien tai Sahara Hotnightsin discorock-paloja muistuttavat Hard To Kill ja Kiss You Goodbye. Albumi on kokonaisuudessaan mainio ”kaupallinen” power pop -levy, jonka biisimateriaali yltää monien vanhojen klassikkostatusta kantavien levyjen tasolle. Levy jää vielä Bleachedin kahden ensimmäisen albumin varjoon, mutta saattaa sieltä nousta vanhetessaan.