Levyarvio: Niukasta folkista täyden koneiston käyttöön – Sharon Van Ettenin laulu liitää verkkaisesti korkeuksissa

Sharon Van Etten
We've Been Going About This All Wrong
Jagjaguwar

Vasta lähes kolmekymppisenä virallisen debyyttialbuminsa julkaissut Sharon Van Etten pohtii kuudennella levyllään asioita, jotka nousevat pintaan kun ympäröivä tai oma maailmamme saattaa olla vaarassa kaatua. Laulujensa hitaudella ja yleistunnelman tummuudella Van Etten vain alleviivaa vakavia teemojaan.

Muiden muassa Bon Iverin, The Nationalin ja Angel Olsenin kanssa yhteistyötä tehnyt Van Etten on kasvanut alkuaikojen niukasta folkista We’ve Been Going About This All Wrongin täysimittaiseen koneiden käyttöön ja paikoin todella isoon soundiin. Levyn keskiössä on kuitenkin Van Ettenin pitkiin nuotteihin mieltynyt laulu, joka taipuu sekä savuisuuteen että kaartelemaan ja liitämään korkeuksiin.

Hengitystä pidättelevän rauhallisesti käynnistyvän albumin ääripäinä soivat Headspace jyräävine kitaroineen ja lähes industrialistisine paukkeineen ja alkeellisella akustisella kitaralla ja laululla verkkaiseksi folkiksi pelkistetty Darkish.

Sharon Van Ettenin vangitseva mutta myös haastava laulu luo We’ve Been Going About This All Wrongille erityistä tunnelmaa, jota ennakoi jo levyn kansikuva Van Ettenin selän takana avautuvasta Kalifornian maastopalon lieskojen mystiseksi värittämästä taivaasta.