Levyarvio: Nopeaa tikkausta, raskasta jyystöä – Äärimetalliveteraanien uusi bändi vakuuttaa

Vltimas
Something Wicked Marches In
Season Of Mist

Kovissa liemissä keitetty äärimetallitrio David Vincent (ex-Morbid Angel), Rune ”Blasphemer” Eriksen (ex-Mayhem, Aura Noir) ja Flo Mounier (Cryptopsy) ovat lyöneet lusikkansa samaan pataan ja keittäneet sopan, joka yhdistelee death ja black metalin parhaimpia puolia maukkaalla tavalla.

Soittajien taustat kuuluvat Something Wicked Marches Inillä hyvässä mielessä. Veteraanien varmuudella lyödään pöytään väsymättömästi tärykalvoihin puskevaa mättöä, joka sahaa halki, poikki ja pinoon terävillä riffeillään ja blast beat -tykityksellä. Samaa kurmotusta ei koko vajaat neljäkymmentä minuuttia sentään ole, vaan välillä maltetaan siirtää painopistettä nopeasta tikkauksesta raskaaseen jyystöön. Biiseissä on paljon osioita ja kiemuroita, muttei mitään päätöntä. Ja mikä parasta, musiikki myös groovaa.

Koko komeuden kruunaavat Vincentin käskyttävä ja vakuuttavan painokas murahtelu sekä tuottaja/äänittäjä Jaime Gomez Arellanon luoma, täyteläisesti iskevä ja suuri soundi, joka saa trion kuulostamaan jättimäiseltä.

Aikaa on toki vielä paljon jäljellä, mutta konkarikolmikko asettaa riman hyvin korkealle, kun vuoden kovimpia raskasmetallijulkaisuja aletaan pistää paremmuusjärjestykseen.