Levyarvio: Nuoret virtuoosit tekivät villin ja kiperän debyytin- Domi & JD Beckin levy on kuin sokerihumalainen superpallo

Domi & JD Beck
Not Tight
Apeshit

Metzissä, Ranskassa syntynyt pianisti Domi Louna (syntymänimeltään Domitille Degalle) ja rumpali JD Beck ovat keränneet modernille fuusiojazzilleen huomattavan yleisön jo kauan ennen debyyttialbumi Not Tightin julkaisua. Parivaljakon virtuoottista osaamista esittelevät Youtube-videot ovat keränneet katsojia roppakaupalla ja ovat vieneet Lounan ja Beckin keikoille ympäri maailmaa Poria myöten ja levyttämään Anderson .Paakin Apeshit-levymerkille.

Meininki levyllä on anteeksipyytelemätön. JD Beck soittaa äärikompleksisia, konemusiikista innottuneita rytmejä huimissa tempoissa ja Domi Louna päästelee yhtä villisti ja ennakkoluulottomasti pianostaan sointukulkuja, jotka kimpoilevat kvinttiympyrän sisällä kuin sokerihumalainen superpallo. Nuoret virtuoosit purkavat konventioita ihan yhtäläisellä innolla kumpikin. Välillä voisi kyllä hidastaakin.

Tämänsorttinen kiperyys jää usein tunnetasolla kaukaiseksi, vaikka touhua elävöitetään vierailijoilla Herbie Hancockista Snoop Doggiin. Täten erittäin mukavaa on se, että pop-sävyillä kokeillessaan Louna ja Beck saavat aikaan itkettävän kaunista jälkeä levyn ehkä hienoimmassa kappaleessa Take A Chance, jossa kuullaan myös levy-yhtiön jätkä Anderson .Paakia.

Not Tight on debyyttilevyksi todella väkevä voimannäyttö. Hiukan sävykkäämpää sointia olisin toivonut, mutta tämmöisenään levy on jo komea näyttö Domin ja JD Beckin kyvyistä.