Levyarvio: Oli sanoma vakavaa tai kevyttä, meno on energistä – Puoli yhdeksän uutisten debyytti on vauhdin juhlaa

Puoli yhdeksän uutiset
Puoli yhdeksän uutiset
Rolling

Uuden punkin saralla mahdollisesti vuoden lupaavin tulokas Puoli yhdeksän uutiset esittäytyy samannimisen debyyttialbuminsa kanssa. Vuonna 2018 perustettu bändi on aikaisemmin ollut tunnettu lähinnä punkskenessä, mutta porukalla on kaikki eväät laajempaankin menestykseen.

Puoli yhdeksän uutiset on kaksikymmentä minuuttia tiukkatempoista menoa, joka jaksaa levyn alusta loppuun. Yksinkertaisten riffien ja melodioiden sekä kiitettävän hyvän artikuloinnin ansiosta suurin osa kappaleista on helposti tarttuvia korvamatoja. Erityisesti Tuhannen markan tilaisuus ja Kodista baariin, baarista kotiin jäävät pyörimään päähän jo ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen. Sanoitukset pysyvät pääasiassa melko pinnallisina, mutta ajoittain käyvät käsittelemässä myös vakavampia aiheita. Energinen meno pysyy silti päällä.

Levy todistaa paremmin kuin hyvin sen, että punkbändin ei välttämättä tarvitse olla poliittinen ollakseen vakavasti otettava. Itse asiassa levystä tekee erinomaisen juuri se, että bändi tuntuu tehneen levyn vain itselleen, ja muiden mielipiteet siitä ovat toissijaisia.