Levyarvio: Onni suosii rohkeaa – Royal Republic sukelsi suloiseen sekasortoon

Royal Republic
Club Majesty
Arising Empire

Royal Republic on ilmeisesti kyllästynyt garage rockiin ja päättänyt tehdä genrekentällä uuden aluevaltauksen. Mutta sen sijaan, että se olisi tyytynyt vain yhteen, on se päättänyt ottaa kaiken. Ja tekee sen vieläpä tyylillä.

Club Majestylla garage yhdistyy aina diskon ja swingin kautta stoneriin ja tekee kokonaisuudesta vastustamattoman, neonvaloissa kylpevän valosäihkeen. Se on samaan aikaan sekä hauska että itsevarma ja yhdistää häpeilemättä toisiinsa eri tyylisuuntien parhaimmat puolet.

Paitsi genren, myöskään vuosikymmenen osalta albumista on vaikea sanoa mitään varmaa. Royal Republicin uusin on aika-avaruuksien välinen sukkula, jonka sijainti vaihtelee ennustamattomasti. Se on silti kiinnostava ja monipuolinen, joskaan ei aivan täydellinen, suloinen sekasorto, jonka soinnissa huokuu miellyttävä vaara.

Parhaimmat raidat ovat singlenäkin julkaistu Fireman & Dancer sekä hämyisempi Fortune Favors. Myös Blunt Force Trauma ja Can’t Fight The Disco herättävät kuulijassa äkillisen tanssihalun.

Tyylikokeilun onnistuneisuutta pohtiessa vastausta ei tarvitse hakea kaukaa. Fortune Favors kappaleella yhtye kiteyttää nimittäin jo itse oman salaisuutensa: onni suosii rohkeaa.