Levyarvio: Paluu horroksesta relevantiksi yhtyeeksi – Modest Mouse yllättää tarkoilla koukuillaan

Arvio julkaistu Soundissa 7/2021.
Kirjoittanut: Jari Jokirinne.

Arvio

Modest Mouse
The Golden Casket
Epic

Modest Mouse oli 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä kovassa lyönnissä. Vuoden 2004 Good News For People Who Love Bad News poiki jättihitin Float On, jonka imussa pitkäsoitto myi platinaa. Sukseen kruunasi Grammy-ehdokkuus ja The Smiths -legenda Johnny Marrin liittyminen yhtyeeseen parin vuoden ajaksi.

Menestysvuodet eivät kuitenkaan ole kohdelleet Modest Mousea lempeästi. Pitkän hiljaiselon jälkeinen Strangers To Ourselves (2015) oli kelpo teos, mutta pian sen jälkeen yhtye vaipui jälleen horrokseen. The Golden Casket onkin Modest Mousen verevä paluu relevantiksi yhtyeeksi.

Nokkamies Isaac Brock on yksi sukupolvensa terävimmistä biisinkirjoittajista. Miehen lapsuus hörhökristillisessä hippikommuunissa, asuntovaunupuistossa ja tulvan valtaamassa talossa on kuin suoraan halvasta kioskiromaanista, mutta ainakin se on jättänyt lähtemättömän jäljen miehen musiikkiin. Brock on aina kulkenut trendeistä piittaamatta omaa latuaan ja se on edelleen Modest Mousen suurin vahvuus. The Golden Casketin kappaleet ovat yllättäviä, rosoisia, tarkkanäköisiä ja täynnä melodisia koukkuja.

Onnistuneen paluun lisäksi Brockin ja Johnny Marrin positiivissävyinen vuoropuhelu sosiaalisessa mediassa antaa osviittaa kitarasankarin mahdollisesta paluusta Modest Mousen riveihin.

Lisää luettavaa