Levyarvio: Pelottoman omaehtoinen ja häpeilemättömän pop – Pesson itsestään kirjoittama levy on helppo ottaa omakseen

Pesso
Miks et sä oo niinku kaikki muut?
Universal

Miika Pesso teki vaikutuksen jo vuoden 2018 Kunnes mä tapasin sut -albumillaan, jolla raikkaat indie-vaikutteet sekoittuivat melankoliseen hiphopiin hyvin personaalisella tavalla. Miks et sä oo niinku kaikki muut? on häpeilemättömän pop ja pelottoman omaehtoinen albumi, joka tarjoilee koukkuja hopealautasella nopeammin kuin kuulija ehtii nauttia.

Pesson lyriikat ovat hauskoja ja oivaltavia, mutta samalla tyylikkäitä ja samaistuttavia. Jokainen kappale viittaa omalla tavallaan kulttuuriin ja biisien nimien löytäminen tekstien viittauksista tarjoaa kuulijalle uusia tasoja. Artistin itsestään kirjoittama levy on helppo päästä sisään ja ottaa omakseen.

Suurelta osin Pesson itsensä ja Mikko Pennasen tuottama albumi tuo mieleen Frank Oceanin ja Mac DeMarcon tuotannon, Mac Millerin uran loppuvaiheiden tekeleet, ja Pesson kaihorapista löytää väkisinkin yhtymäkohtia Paperi T:n riveihin. Ainoa mitä albumilta jää toivomaan, olisi johtotähtenä toimiva hittikappale, jonka myötä myös laajempi yleisö löytäisi Pesson hienouden.

Pesso lunastaa uutuudellaan ”maallisen debyyttinsä” antamat lupaukset ja olisikin oikeutettua, että laajempi suosio osuisi herran kohdalle tulevaisuudessa.