Levyarvio: Psykedelistä juurimusiikkia ja takaperoisia kitarasooloja – Dave Forestfieldin ja Ville Lehtovaaran yhteislevy saisi trippailla vieläkin törkeämmin

Dave Forestfield & Ville Lehtovaara
Teleport Operation
Eclipse

Rumpali Ville Lehtovaara rikkoi taannoin kaikki roots-säännöt ”leikkaa ja liimaa” -tyyppisesti kehitellyllä Regroovable-albumillaan ja tulos oli häkellyttävän raikas. Tässä hän on tuottaja/miksaajan ja tietysti myös soittajan ominaisuudessa lähestynyt laulaja-lauluntekijä Dave Forestfieldiä samantapainen vilppi mielessään.

Forestfield lähetti laululla, kitaroilla, bassolla ja koskettimilla toteuttamansa biisinsä Villelle, joka sitten soitti niihin rumpuluuppeja, lisäsi kaikenlaisia sampleja, efektejä, taustavokaaleja ja muutenkin ohjelmoi pakettia. Tosin tomwaitsmaisella Come As You Arella vierailevat Jorma Välimäki tuuban ja Tapsa Kojo hanurin kanssa. Uhkaavasti hiipivällä C.B’s Seven Dollarsilla valehtelee arkkikonna Richard Nixon.

Menetelmä toimii mukavasti. Mehukkaita grooveja löytyy viljalti ja mukavan likaisen kuuloinen kokonaisuus on rutkasti normaaleja juurimusiikkilevyjä psykedeelisempi ja moniulotteisempi. Jotenkin perusidea tuntuu vapauttaneen Forestfieldiä kitaristina: Circles ’round The Sunilla hän pudottelee hienon hippisoolon ja modifioidulla Bo Diddley -biitillä nytkyttävällä Indescribablella kitara kuulostaa marokkolaiselta luutulta. Big Wheels Are Rolling Againin takaperoinen kitarasoolo on vallan mainio.

Yllytän parivaljakkoa jatko-osaan, jossa trippailtaisiin vielä törkeämmin. Matkailu avartaa!