Levyarvio: Richard Z. Kruspen terapiabändi tarjoaa korviketta uutta Rammstein-levyä odotellessa

Emigrate
A Million Degrees
Universal

Rammstein-kitaristi Richard Z. Kruspen sivutyö on edennyt kolmanteen julkaisuunsa. Ajoitus on kieltämättä erikoinen, sillä emoyhtyeensäkin uusi albumi on ilmestymäisillään.

Emigrate ottaa melodia- ja soinnutuspuolen yhtäläisyyksistään huolimatta yhä enemmän etäisyyttä Rammsteiniin – jopa siinä määrin, että syntetisaattorit ja konerummut ovat nyt erityisen pienessä roolissa ja ensimmäinen sinkkuvalinta 1234 alleviivaa levyn keveintä, jopa pop-henkistä laitaa. Jos vertailuja on edes tarpeen tehdä, siinä missä Rammstein junttaa ja surisee, Emigrate rokkaa jopa luomusti – ja parhaimmillaan hyvinkin tarttuvasti, kuten Kruspe tyttöystävänsä Margaux Bossieux’n kanssa tulkitsemassaan Lead You On -kappaleessa osoittaa. Myös You Are So Beautiful -puoliballadi edustaa elämänilossaan ja tunneskaalansa keveydessä jotakin, mitä Rammsteinit eivät koskaan voisi tehdä. Tätä kehystä vasten Till Lindemanin kanssa duetoitu Let’s Go haiskahtaa jopa häikäilemättömältä Rammstein-fanien mielistelyltä.

Ässäbiisejä toivoisi A Million Degreesin sisältävän enemmänkin, ja Kruspe on toiveikkaimmillaankin vain keskinkertainen tulkitsija. Puitteet oivalle terapiabändille ovat joka tapauksessa olemassa.