Levyarvio: Roky Erickson -tribuutilla sydämelliset tunteet saavat uudet tulkkinsa – Mukana mm. Chelsea Wolfe ja Billy Gibbons

Various Artists
May The Circle Remain Unbroken: A Tribute To Roky Erickson
Light In The Attic

Noin 30 vuotta erinomaisen, korkean profiilin Roky-tribuutin Where The Pyramid Meets The Eye jälkeen Eriksonin perikunta on suonut tuottaja Bill Bentleyn koota uuden samanhenkisen kiekon. Artistiprofiili ei ole yhtä nimekäs, mikä itse asiassa korostaa Rokyn itsensä erityislaatuisuutta ja laajempaa merkitystä rockin kehityskuluissa. Albumi on hyvinkin aiemman tribuutin veroinen, eikä samoja kappaleita ole kuin kolme, kaikki nyt naisten laulamina. If You Have Ghosts (Chelsea Wolfe) ja Red Temple Prayer (Two-headed Dog) (Margo Price) antavat klassikoille kiehtovan hillittyä jännitettä, kun taas Lucinda Williams (You’re Gonna Miss Me) revittää emootionsa julki niin kuin hän vain voi.

Lynn Castle, Mosshart Sexton ja Neko Case valitsivat myös lempeämmät laulut, mutta höyrypäisen psykerokkarin herkempiä tunteita korostavat myös miehiset laulajat. The Black Angels, nimibiisiä väräyttelevä Brogan Bentley sekä erityisesti Jeff Tweedyn For You (I’d Do Anything) ovat Rokyn sydämellisempien tunteiden tulkit. Mark Lanegan murmuttaa Castlen duettotukena, mutta Gary Clark Jr. särmittää sähkökitaralla Eve Monseesin Roller Coaster -kyyditystä. Billy F Gibbonsin ja Ty Segallin ihanan raa’asti säröytetyt kitarasoundit sinetöivät setin alusta ja lopusta.