Levyarvio: Rupista rähinää, rivakkaa mörssäystä – L.G. Petrovin versio legendabändistä möyrii jälleen

Entombed A.D.
Bowels Of Earth
Century Media

Kahtia jakautunut death metal -legenda Entombed on solisti L.G. Petrovin edustamassa A.D.- muodossaan jo kolmannen levynsä äärellä. Peruslaadukas tuotanto jatkuu rupisen rähinän ja rivakan mörssäyksen merkeissä. Hetkittäin ryskeestä ja riivinnästä tulee mieleen jopa Entombedin klassikkodebyytti Left Hand Path (1990).

Entombed A.D. runnoo armottomalla sykkeellä. Petrov pitää homman kiinni perinteissä, ja bändi puolestaan myllyttää todistaen vaivatta arvonsa. Meiningistä välittyy klassisen Entombed- tuotannon kunnioitus, ja ote pidetään samankaltaisena kuin miltä Entombedin – A.D:llä tai ilman – ”pitääkin” kuulostaa. Petrovin rähinä on kaiken ankkurina, mutta riffeissä ja rumpufilleissäkin on selkeitä menneisyyden kaikuja.

Bowels Of Earth on pätevä ja jopa monipuolinen albumi. Se on alusta loppuun – Bourbon Nightmaren hassua introa lukuun ottamatta – juuri sellaista ryminää kuin olettaa saattaa. Muutamien kitaraleadien kohdalla huomaa, että perusssointia on sävytettykin ihan tyylikkäästi. Kokonaisuutena levy on varsin laadukasta death metalia, mikä nimen historiaan peilattuna on aivan mainio lopputulema.