ENTOMBED A.D.: Dead Dawn

ENTOMBED A.D.
Dead Dawn
Century Media

Dead Dawn on vuonna 2014 hajonneen Entombedin tuhkista nousseen Entombed A.D.:n toinen ja Entombedin koko uran yhdestoista studioalbumi. Vaikka nimeen on lisätty kristilliseen ajanlaskuun viittaava A.D., on kyseessä käytännössä sama bändi. Siitä ei puutu Entombedin loppuaikojen viidestä jäsenestä kuin yksi.

Dead Dawn jatkaa ensimmäisen Entombed A.D.:na julkaistun Back To The Frontin (2014) keskitempoisen death metalin linjaa. Rock- ja alternative-elementtejä käytetään vielä edellistä levyäkin säästeliäämmin. Minkäänlaista itsensä todistamisen tarvetta bändillä ei enää näytä olevan. Suoraviivainen death metal sopii Entombed A.D.:lle, sillä tämän bändin tapauksessa se ei tarkoita kaavamaisuutta. Biisit ovat yksinkertaisia mutta omaperäisiä, hyvin sävellettyjä ja välillä melodisesti aika erikoisiakin.

Dead Dawn on täynnä erittäin vahvoja biisejä, jotka avautuvat kunnolla vasta useampien kuuntelukertojen jälkeen. Levyn ainoa helposti omaksuttava biisi, hidas ja pahaenteinen Hubris Fall on myös sen kohokohta. L-G Petrovilla on yksi kaikkien aikojen parhaista death metal -äänistä ja tällä biisillä siitä otetaan kaikki irti.