Levyarvio: Saumatonta ryttäystä ammattimiehiltä – Nimivahva projektibändi takoo perusdeathia vailla merkittävää sisältöä

Insidious Disease
After Death
Nuclear Blast

Insidious Diseasella on varsin vaikuttava kokoonpano. Mukana on niin Dimmu Borgir -kitaristi Silenoz, Napalm Deathin Shane Embury kuin Nilessa, Malevolent Creationissa ja Nachtmystiumissakin kannuttanut Tony Laureano. Sanomattakin on varmaan selvää, että bändin death metal -ryttäys toimii saumattomasti. Russ Russellin (Napalm Death, At The Gates) miksaaman After Deathin murskaavan raskaat, mutta selkeät soundit ovat myös ensiluokkaiset.

Valitettavasti ammattitaidon lisäksi juuri muuta levyllä ei ole tarjolla. After Death kuulostaa miellyttävältä lipuessaan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta minkäänlaista mielikuvaa se ei loputtuaan jätä jälkeensä. Silenoz on sanonut, ettei tässä olla pyörää keksimässä uudestaan; tarkoitus on vain löytää hyvä groove. Jos perusdeath riittää, sitä Insidious Death tarjoaa levyllisen erittäin tiukalla otteella. Ideat ja omaperäisyys ollaan sen sijaan jätetty soittajien muihin projekteihin.

Edellisestä Shadowcastista (2010) on jo kymmenen vuotta. Vuosien varrella debyytin raa’at soundit ja punkimpi ote ovat vaihtuneet loppuun asti hiotuksi vanhan koulun deathiksi. Kuoren alta löytyy kuitenkin edelleen aika vähän.