INSIDIOUS DISEASE: Shadowcast

INSIDIOUS DISEASE
Shadowcast
Century Media

Monikansallinen, Norjasta alkunsa saanut Insidious Disease luottaa deathmetalin ihmeelliseen maailmaan perehtyessään vankkumattomaan kokemukseen. Onhan porukassa sellaisia nimiä kuin Silenoz, Jardar, Tony Laureano, Shane Embury ja Marc Grewe (jotka eivät viimeistä muista, tämä saksalainen mörisi aikoinaan Morgothin riveissä). Annetuilla parametreilla Insidious Diseasekin todennäköisesti jää vain yhdeksi projektiksi muiden joukossa, mutta aikaahan miehillä on todistaa siinäkin asiassa toisin.

Lähtökohdat huomioon ottaen Shadowcast on oikeastaan yksi vuoden pirteimpiä yllätyksiä. Insidious Diseasen paletti on selkeä ja pysyy hyvin kasassa. Toisaalta siitä tulee mieleen juurikin Norjassa 1990-luvun puolenvälin jälkeen lanseerattu moderni death­metal, toisaalta se pohjaa vahvasti paljon vanhempaankin kantaan. Varsinkin Grewen rouhea ääni tuo mukanaan sopivan tunkkaisen tuulahduksen ajoilta, jolloin kukaan ei osannut ajatellakaan että Bolt Thrower olisi jotenkin tylsä bändi.

Insidious Diseasella ja pari vuotta sitten yllättäneellä Hail Of Bulletsilla on kieltämättä paljon yhteistä. Eihän se ihan jokapäiväistä ole, että “uusi” yhtye tekisi ylipäätään hyviä biisejä.